Velkommen til Tumbarumba Labrador Retriever

Lille Udstrup's Joe Mango

Lille Udstrup's Joe Mango

Her på hjemmesiden præsenterer vi dig for vores Labradors. Du kan desuden orientere dig generelt om racen, dens egenskaber og behov, ligesom du ligeledes kan læse om vores tanker om avl og opdræt og om, hvad man skal overveje, før og når man køber hund.

Vi bor ved Store Heddinge på Stevns ca. 25 km syd for Køge. Her bor vi i frie, landlige omgivelser, som er ideelle for hundene og byder på mange muligheder for sjove aktiviteter sammen med dem. Vi bor op ad skoven og tæt på stranden, og har en stor grund, hundene kan boltre sig på. Vores hunde er højt elskede familiemedlemmer, trænings- og jagtkammerater og bor naturligvis i huset sammen med os, hvor vores hvalpe også fødes og vokser op.

Vores mål er at opdrætte fysisk og mentalt sunde Labradors af dual-type. Hunde, som er friske, glade og velsocialiserede og besidder de karakteregenskaber og det udseende, der er typisk for racen. De skal have forudsætningerne for at fungere som familie- og jagthunde og deltage i mange former for aktiviteter til glæde for hundene selv og deres familier. 

Opdræt af hvalpe er en hobby for os, som vi tager seriøst. Vi foretrækker at have vores hvalpe som familiehunde; De fødes og vokser op inde hos os, og vi bruger al vores tid på dem, imens de er hos os. Derfor kan der gå noget tid, imellem vi har hvalpe. Du kan orientere dig om vores hvalpeplaner ved at kigge under Hvalpe og du kan læse om, hvad du bør tænke over, inden du vælger at anskaffe dig en Labrador under Køb af hvalp.

Vi opdrætter et til to kuld om året, så er du interesseret i en hvalp fra os, er det en god ide at lægge billet ind et stykke tid i forvejen.

Labradoren besidder mange talenter og det er derfor, vi er faldet for netop denne race. Dens hengivenhed er legendarisk og dens robusthed, energi, gå-på-mod og samarbejdsvilje gør den til den ideelle hund for en aktiv familie. Labradoren stiller op til det hele, hvad enten det er friluftsliv, træning eller hundesport af forskellig slags som f.eks. udstilling,  lydighed, spor, jagt eller markprøver, som fanger ens interesse. Er man imidlertid ikke til nogle af delene, og er det sofaen, der trækker mest, er det ikke en Labrador, man skal vælge. Læs mere om dette under Labradoren og orienter dig også om Sundhed og avlskrav for racen under Sundhed og avl.

Vores opdræt er naturligvis stambogsført i Dansk Kennel Klub, ligesom vi opdrætter i overensstemmelse med Dansk Kennel Klub og Dansk Retriever Klubs etiske retningslinjer for opdræt. Vi er medlemmer af Dansk Kennel Klub, Dansk Retriever Klub og Retrievernes Jagthundeklub.

Jill har gennemført Dansk Kennel Klubs udvidede uddannelse for opdrættere, den såkaldte "Hundeholderuddannelse", og er uddannet instruktør hos Danmarks Jægerforbund og Dansk Retriever Klub. Hos sidstnævnte fungerer hun som instruktør på både hvalpe-, brugs- og markprøveniveau. 

Vi håber, du får glæde af turen rundt på vores side og byder dig velkommen indenfor.

Jill, Benny & Labberne