Køb af hvalp hos os

Vores hunde er først og fremmest familiehunde, de bor og færdes i huset, hvor vores hvalpe naturligvis også fødes og vokser op. Vi lægger stor vægt på, at vores hvalpe fra starten kommer ud til de helt rigtige hjem, hvor de bliver værdsat som et ekstra familiemedlem og får opfyldt deres medfødte behov for kontakt og for at arbejde for, og samarbejde med, deres ejer igennem forskellige former for træning og dagligt samvær.

I den tid hvalpene er hos os, er de en del af familien og præges kærligt og positivt på masser af mennesker og andre hunde, ligesom de er vant til alle hjemmets lyde. På den måde er de glade, trygge og tillidsfulde overfor alt nyt de møder, når de kommer ud til deres nye familier.

Det er dejligt at have hund, og en Labrador er den bedste ven, man kan få, men det er også krævende at guide en hvalp/unghund igennem den trygge og gode opvækst, der giver hvalpen den ballast, der skal til, for at den udvikles til en glad og veltilpas voksen hund, man trygt kan færdes med overalt.

Før du vælger at købe en hund hos os, beder vi derfor - for hundens skyld - om, at du nøje har gennemtænkt, hvad du kaster dig ud i. At du ved, at du kan se frem til en hvalpetid, hvor der til trods for renlighedstræning sker uheld på gulvet, og hvor der af og til bliver smagt lidt for grundigt på dine hænder og tæer og på ting, du har glemt at flytte væk fra hvalpens rækkevidde. Vi beder også om, at du forestiller dig, hvordan det vil passe ind i dit liv at have et firebenet familiemedlem at tage hånd om i de næste 10-15 år. Det er afgørende, at du forstår, at det betyder, at du skal drage omsorg for hunden igennem alle dens livsstadier fra aktiv hvalp og unghund, som kræver træning og socialisering, over voksenalderen og til den bliver gammel, og måske kan komme til at kræve en del pleje.

Kan du med hånden på hjertet sige, at du:

Forstår, at det er tidskrævende og nogle gange dyrt at have hund

Sagtens kan håndtere de uheld, som vil ske i hvalpetiden

Forstår, at hvalpe- og unghundetiden er en læretid for både dig og hunden

Forstår, at du er i færd med at anskaffe dig en JAGTHUND, som kun trives, hvis den får noget at beskæftige krop og hjerne med

Forstår, at du fra starten skal gå til træning med din hund, så den lærer at begå sig og får et sjovt og meningsfyldt hundeliv.
Det handler ikke kun om, at den skal lære at gå i snor og sidde pænt, men om at dens medfødte behov for at arbejde med sin fører tilgodeses

Kan indrette dig selv og dit liv efter de vilkår, det byder at have hund - hele hundens liv!

Glæder dig til et liv med den bedste kammerat, man kan tænke sig, som også engang imellem er fjoget og bare alt for meget........

Så er du nok klar til at få en Labrador, og så er du hjertelig velkommen til at kontakte os.

Hvis sofaen derimod trækker mere end lange daglige gåture, så skal du IKKE anskaffe en Labrador!!


Hvad får du så, når du køber en hvalp hos os?

Du får du en hvalp, som er opdrættet med den største omhu og med hensynet til mental og fysisk sundhed og korrekt racetype sat i højsædet. Flotte ord, men hvad vil det så sige?

Det vil først og fremmest sige, at kuld, der fødes hos os, altid er opdrættet i overensstemmelse med Dansk Kennel Klubs og Dansk Retriever Klubs etiske retningslinjer for opdræt og vil have denne påtegning på deres stambøger.

Det vil også sige, at vi for det første kender vores tæve ud og ind, og ikke er i tvivl om, at et kuld efter hende vil være et plus for racen. At hun, som minimum, lever op til de sundhedsmæssige krav, man stiller til racen med hensyn til hofte- og albuerøntgen, øjenlysning samt gen-test for øjensygdommen PRA, EIC og CNM. Ved siden af dette lægger vi vægt på, at hun har et racetypisk temperament. Er en rar, venlig og glad familiehund, som også besidder de for racen typiske og nødvendige egenskaber, så som vandpassion og iver efter at apportere, samt at hun, ikke mindst, ser ud som en Labrador skal. Samtidig har vi også gjort vores yderste for omhyggeligt at udvælge en far til vores hvalpe, som besidder tilsvarende gode sundheds- og arbejdsmæssige kvalifikationer, og som også meget gerne tidligere har givet sundt afkom med tæver af flere forskellige linjer.

Vores hvalpe vokser op i et stimulerende og berigende miljø som en del af familien. De er elsket fra de fødes og hvert sekund af deres otte uger hos os er velovervejet og har det mål, at de skal være trygge, velstimulerede og glade.
Det betyder, at vi lægger al vores tid i hvalpene og derfor stiller vi også krav til dig, som får lov til at købe en af dem. Du skal kunne tilbyde hvalpen et kærligt og omsorgsfuldt hjem med en aktiv og stimulerende hverdag.

Vi sælger IKKE hvalpe til et liv i hundegård; Vi forventer, at din hvalp bliver en del af familien, at du socialiserer og miljøtræner den og er interesseret i at deltage i træning med den på et eller andet plan.


Stambog? - naturligvis!

Vores hvalpe er naturligvis stambogsført i Dansk Kennel Klub. Det betyder, at vi, som opdrættere, er forpligtet til at overholde DKKs etiske regler for opdræt, samt at vores hunde lever op til de sundhedsmæssige avlskrav, der til enhver tid stilles for at få stambogsført hvalpe efter dem.

En Dansk Kennel Klub stambog er ikke et overflødigt stykke papir, men en oversigt over hvilke hunde, som med deres arvemasse danner grundlaget for hvalpene. Med en flergenerationers stamtavle og Dansk Kennel Klubs database til rådighed er det muligt for opdrættere at styre udenom ufornuftig avl, som kan skade ikke bare det enkelte individ, men også racens generelle sundhed på langt sigt. Stamtavlen er derfor også et uvurderligt avlsredskab, når det gælder om at kombinere individer, som supplerer hinanden med hensyn til ønskede egenskaber – f.eks. mht. fysisk og mental sundhed og racetypiske egenskaber, og undgå at kombinere individer, man har mistanke om, vil kunne producere afkom med uønskede egenskaber. Stambogen er endvidere beviset for, at hvalpenes forældre og forfædre i øvrigt lever op til racens sundhedskrav, idet hvalpe ikke kan stambogsføres i DKK, hvis det ikke er tilfældet. 


Dette følger med i hvalpekøbet

Under opvæksten hos os har hvalpene flere gange fået ormekur, ligesom de bliver id-mærket med mikrochip, registreret i Dansk Hunderegister, vaccineret og sundhedsundersøgt af vores dyrlæge, som også udfærdiger sundhedsbøger og EU-hundepas til dem, inden de er klar til at rejse til deres nye familier. Allervigtigst er det dog, at hvalpene fra fødslen er velprægede og velstimulerede, har deltaget i de daglige gøremål i familien, og er velsocialiserede både med hensyn til mennesker og andre hunde.

Vores hvalpe er registreret i Dansk Kennel Klub. De sælges med en Dansk Kennel Klub stamtavle og en Dansk Kennel Klub købsaftale, hvor alle vilkår vedrørende en hvalp og vedrørende købet og salget af den er tydeliggjort. Der ud over har hvalpen en hvalpepakke med foder, godtepose og tæppe med sig samt vores egen udførlige vejledning i fodring og øvrig pasning og pleje. Alle vores hvalpekøbere modtager desuden et medlemsskab af Dansk Retriever Klub, som bl.a. over hele landet tilbyder træning på alle niveauer fra hvalp til voksen.

Ud over dette står vi altid med glæde til rådighed med råd og vejledning på ethvert tidspunkt i hvalpens/hundens liv.


I bund og grund en jagthund 

Vi understreger, at en Labrador Retriever er en jagthund.
Den er i bund og grund en energisk hund, som i et vist omfang kræver aktivering og mental stimulans for at trives, allerede fra den er hvalp. En Labrador er, i modsætning til hvad mange tror, IKKE født lydig! Har man ikke mulighed for at bruge den tid der kræves og for at give hunden udfordringer, er det en god idé at se sig om efter en anden race eller vente, til man har tid og overskud.

For hundens skyld!